Istoria se repetă, cum și-a recăpătat crama Corcova strălucirea?

"Vinul e viață" spunea scriitorul roman Petronius.

E un citat pe care aici, la Corcova, oamenii îl au la suflet. Pentru echipa Roy & Dâmboviceanu, vinul înseamnă continuarea unei tradiții cu aromă de noblețe și aventură, dar și muncă, investiție, risc; înseamnă o viață frumoasă, cu o istorie apreciată la justa valoare și cu un viitor ce se construiește în fiecare zi și aspiră să fie pe măsura trecutului.

Moștenirea marilor scriitori care au scris despre Corcova - Martha Bibescu, Marcel Proust, Anatole France sau Mihail Sebastian - se reflectă în preocupările legate de artă ale companiei: dans, coregrafie, scris, fotografie, muzică sunt câteva din domeniile pe care Corcova Roy & Dâmboviceanu a ales să le susțină.

Corcova-Winery

Rigoare, atenție, talent

Intervenția umană, foarte importantă, are tocmai rolul de a păstra nealterate aroma, gustul și parfumul strugurilor ce dau naștere vinurilor.
Parcelele de vie, atent îngrijite și supravegheate, produc struguri a căror identitate este pastrată în vinurile produse și învechite în cramă. Ulterior, prin grija oenologului, ele sunt cupajate pentru a-și îmbogăți și releva reciproc calitățile.
Rigoarea, atenția, talentul sunt trăsături comune ale echipei Roy & Dâmboviceanu și sunt esențiale în atingerea scopului comun: producerea unui excelent vin românesc.

Corcova-wine-mehedinti

Terroir

Vinurile Roy & Dâmboviceanu Corcova sunt speciale și au acel "gout du terroir", pentru că aici se întrunesc toate elementele necesare: un climat temperat-continental cu influențe mediteraneene - veri calde și secetoase, ierni blânde, cu precipitații accentuate; solurile cu o structură litologică variată și o mineralitate bogată, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unități piemontane din țară, Piemontul Getic; vița de vie nobilă cu soiurile potrivite și munca atentă și responsabilă a echipei Corcova Roy & Dâmboviceanu.

Corcova-wine