Lansarea filmului de prezentare a judetului Mehedinti :

Consiliul judeţean Mehedinţi vă invită să-i fiţi alături la evenimentul de lansare a filmului “THE LAND BEYOND GOD’S BRIDGE”, film ce surprinde Mehedinţiul în toată splendoarea lui!

Chipul lui Decebal

„Ascuns în ceţurile timpului, străjuit de chipul lui Decebal şi măreţia Dunării, se află un ţinut binecuvântat. Pentru unii doar un colţ de Românie, pentru alţii acasă. Mehedinţiul este unul dintre cele mai spectaculoase ţinuturi ale ţării. Binecuvântat de Dumnezeu cu apă, cu munte şi câmpii roditoare, judeţul este singurul din ţară unde se întâlnesc toate formele de relief.

Campul de lapiezuri

Mehedinţi...unul dintre locurile preferate de Dumnezeu. Se zice că, în acest loc, Dumnezeu l-ar fi învins pe Diavol pe lapiezurile de la Ponoare şi l-ar fi aruncat pentru vecie în tenebre. Mehedinţi este locul unde se formează un arc peste timp şi locul unde poţi păşi peste podul lui Dumnezeu.

Podul lui Dumnezeu

Timpul stă în loc, oprit şi el să asculte poveştile oamenilor. Sunt şoptite în nopţile de clacă, sunt cântate de ţesătorii de ii şi covoare în nopţile lungi de iarnă şi în cele fierbinţi de vară.
Ţinutul de dincolo de podul lui Dumnezeu este lumea magică a poveştilor despre Feţi Frumoşi şi Ilene Cosânzene. Este lumea tainică şi misterioasă a unei generaţii care păstrează în lada zestre poveşti care au fost spuse, dar şi care abia aşteaptă să fie şoptite celor care vor să le asculte.”

Textul integral îl găsiţi aici: http://www.descoperamehedinti.ro/tinutul-dintre-podul-lui-dumnezeu-film-documentar-despre-mehedinti-vezi-aici-cand-loc-lansarea/

Dacă v-am trezit interesul cu lansarea filmului „The land beyond God’s bridge”, ne-am propus să vă întrecem aşteptările cu două remarcabile prezenţe: criticul de film Irina Margareta Nistor, un nume aproape sinonim cu filmul din România şi istoricul
Vasile Lupaşc, care tot în cadrul acestui eveniment îşi va lansa şi în judeţul Mehedinţi lucrarea „Marea carte cu eroi”.

UNDE?

La Palatul Culturii “Teodor Costescu” – sala “Virgil Ogășanu” din Drobeta Turnu Severin, Bulevardul Carol, numărul 4.

CÂND?

Sâmbătă, 24.06.2017, ora 18.00.

CE DORIM SĂ MAI ŞTIŢI?

Că în acest week-end, 24-25 iunie, Festivalul medieval „Drobeta, oraş de legendă” va îmbrăca oraşul în straie de sărbătoare prin spectacole de animaţie stradală, ateliere de olărit, tras cu arcul, caligrafie, croitorie, arme, bucătărie medievală, expoziţie de fotografie, teatru, demonstraţii de dresură cu pasări de pradă, concert medieval şi alte activităţi specifice perioadei medievale!