Mehedinţiul de sub munte- o iniţiativă demnă de urmat şi susţinut

Deși comuna Ponoarele și localitățile învecinate au potențial turistic recunoscut la toate nivelurile instituționale, turismul nu este încă dezvoltat. O afacere în domeniul turismului reprezintă o soluție la problemele cu care se confruntă locuitorii – lipsa locurilor de muncă, veniturile foarte mici din agricultură și creșterea animalelor.

Ponoarele-Mehedinti

Pentru a contribui la dezvoltarea turismului, un grup de inițiativă a înființat Asociația pentru Turism ”Mehedințiul de sub munte”, în luna aprilie 2015. Membrii asociației sunt: Paulescu Augustina-Letiția, Ploscaru Nicoleta, Doman Ionela-Georgeta, Doandeși Carmen-Luciana, Ploscaru Adriana, Borloveanu Maria-Eliza, Șain Horia-Mihai.

Asociația își propune să contribuie la dezvoltarea economică durabilă a comunităţilor din zona de nord a judeţului Mehedinţi prin promovarea, conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului natural, cultural şi uman, prin păstrarea specificului local.

logo Mehedintiul de sub munte

Asociaţia  își desfăşoara activitatea cu precădere în comuna Ponoarele şi în zona de nord a judeţului Mehedinţi și oferă următoarele servicii:

  • drumeții cu ghid de turism montan;
  • organizare activități de agrement în aer liber;
  • organizare evenimente;
  • închiriere corturi;
  • închiriere biciclete;
  • închiriere mese de tenis;
  • intermediere cazare în pensiuni/agropensiuni/ gospodăriile localnicilor.

În octombrie 2015, asociația a organizat ”Ponoarele MTB Race” – primul concurs de ciclism montan din județul Mehedinți, care a atras un număr neașteptat de participanți din Timișoara, Cluj, București, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Jiu și alte orașe, însă despre aceast eveniment urmează să vă povestim într-un alt articol...